Demonstraties met eenden

Naast schapen hebben we op ons bedrijf verschillende andere diersoorten, zoals kippen, cavia’s en kuifeenden. De eenden zijn overdag in hun buiten verblijf met vijver. Het is onverstandig om ze daar ’s nachts te laten, aangezien ze dan geroofd kunnen worden door vossen, marters of roofvogels. De eenden gaan dus van en naar hun nachtverblijf. Dat ging in eerste instantie niet vanzelf, de eenden gingen alle kanten op. Al snel kwamen we op het idee om onze border collie Glen te gebruiken om de eenden naar hun nachthok te ‘drijven’. Dat ging heel erg goed. Door zijn rustige karakter kon Glen de eenden rustig overal naar toe drijven. Dit zag er ook nog eens heel mooi en grappig uit.

Op een gegeven moment kregen we de vraag om met Glen en de kuifeenden een demonstratie te geven. Onze jongste zoon Arjan heeft dat voor het eerst gedaan tijdens een open dag van AOC Oost (nu Zone College) in Twello. Arjan liep met hond en eenden door het schoolgebouw, gewoon tussen de mensen door. Het was een groot succes.

Daarna zijn we gevraagd voor verschillende activiteiten, zoals bij kinderboerderijen, het festival ‘Pure Passie’ in Ede, LTO fietstocht, rommelmarkten en schapenkeuringen.

Inmiddels is het ‘eenden drijven’ een activiteit van ons bedrijf geworden. U kunt ons uitnodigen voor een ‘demonstratie’ met de kuifeenden. Arjan of Hermien komt met een hond en een koppel kuifeenden. Op verzoek wordt de kledingstijl aangepast aan de activiteit. Onze trouwe border Glen is overleden, inmiddels is Ginny opgeleid om het werk van Glen over te nemen. Arjan of Hermien loopt  met Ginny en de eenden over het terrein, tussen het publiek door. In de pauzes is er de mogelijkheid om de hond en eventueel de eenden, te aaien.

Voor verdere informatie kunt u contact met ons opnemen.

Eendendrijven met border collie

 

Afdrukken E-mailadres