Geschiedenis

 In 1990 zijn wij, Ab en Hermien, getrouwd. Als boerendochter was Hermien al vertrouwd met dieren en vee en hun verzorging. Het houden van schapen was nog onbekend, de liefhebberij voor deze dieren groeide snel.

De eerste jaren waren er op De Doevendans alleen schapen. Op een gegeven moment zou er een hond komen. Een hond die zou helpen bij het werk met de schapen De keuze was snel gemaakt, het moest een border collie worden. Een eerste pup werd aangeschaft, het was Garlic.

Garlic werd gekocht bij Hans en Greet Abbink. Hans, schaapherder in Haaksbergen, had de beschikking over een trainingslocatie. Daar werd geleerd hoe het schapendrijven in zijn werk gaat. In de loop der jaren hebben we geleerd om zelf honden op te leiden tot goede praktijkhonden.

Na Garlic kwam Gail bij ons, een herplaatsingshond. Gail heeft 2 nestjes gehad waarvan Garlic de vader was. Uit het laatste nest hebben we Glen aangehouden, als opvolger van Garlic.

Vervolgens is Brimo als herplaatsingshond bij ons gekomen. Zij heeft 2 nesten gehad waarvan Glen de vader is. Uit het laatste nest hebben we Ginny aangehouden. Zij is ook voor het schapenwerk opgeleid en heeft het werk van Glen overgenomen.

Inmiddels zijn Garlic, Gail en Glen overleden.