Onze werkers

Garlic

Border Collie 'Garlic'

In 1994 kregen we de pup Garlic bij ons. Hij was onze eerste border collie. Garlic was gefokt door Hans en Greet Abbink uit Eibergen.

Het bleek al snel dat Garlic een heel sterke, goed drijvende border collie was. Hij heeft ons bij al het werk op de boerderij geholpen. Ieder schaap, ooi of ram, ging voor hem aan de kant. 

Met Garlic heeft Hermien een aantal wedstrijden gelopen. Dat waren meestal oefenwedstrijden bij een trainingscentrum. Daar hebben we verschillende prijzen mee gewonnen. Garlic heeft ook zijn startlicentie gehaald. 

Garlic stond op de reuenlijst van de B.C.C.N. en heeft verschillende dekkingen gedaan.

 

  


Gail

Border collie 'Gail'

Gail kwam bij ons als herplaatsingshond. Ze is gefokt door Serge van der Zweep. Door ziekte konden haar baasjes niet goed meer voor haar zorgen. Gail heeft bij ons twee nesten gehad. Eén in 2003 en één in 2006.

Gail was een rustige, betrouwbare hond. Bij de schapen was Gail een goede werker, met voldoende overwicht voor onze sterke schapen.

 

 

 

 

Glen

Border collie 'Glen'


Uit het nest van Garlic en Gail van 2006 hebben we een pup, een reu aangehouden. Garlic werd al een dagje ouder en wat is er mooier dan een opvolger uit je eigen lijnen aan te houden.

Glen is een heel andere hond dan Garlic. Hij gaat tot het uiterste om te doen wat zijn baas van hem vraagt. Hij heeft misschien iets minder power dan Garlic, maar hij zal je niet teleurstellen. Hij blijft onder alle omstandigheden rustig. Hij is mijn rechterhand bij al het werk met de dieren.

 

Glen is heel ‘mens’-gericht. Bij de demonstraties eenden drijven is hij in de pauzes uitermate  vriendelijk voor iedereen die aandacht aan hem geeft.

De stamboom (N.H.S.B.) van Glen vindt u hier.

 

Brimo (Kelly from Destiny Specials)

Border collie 'Brimo'

In juli 2013 kwam Brimo bij ons. Ook zij is een herplaatsingshond. Haar eigenaar ging emigreren en daarom was hij op zoek naar een nieuw adres voor haar. Brimo viel ons op doordat in haar stamboom ‘Garlic’ voorkwam. Inmiddels hebben we met Brimo twee nesten gefokt, in 2013 en in maart 2015. 

Hoewel Brimo geen ervaring had met schapendrijven, ontpopt ze zich nu tot een sterke, zeer geconcentreerd werkende  border collie. De training met haar verloopt heel goed.

Brimo’s stamboom (N.H.S.B.) vindt u hier.

 

 

Ginny 

Border collie 'Ginny'Ginny is het teefje dat we hebben aangehouden uit het laatste nest van Glen met  Brimo. Zij gaat af en toe bij de schapen en is dan heel enthousiast. We zijn heel benieuwd hoe ze zich gaat ontwikkelen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Afdrukken E-mailadres