Onze werkers

Riff

Riff 2021Op 21 juni 2020 kwam Riff op De Doevendans. Riff is gefokt uit echte werklijnen door Linda Buntsma.

In de training werd al gauw duidelijk dat Riff talent heeft. Riff is een fijne border collie om mee te werken. Hij heeft voldoende overwicht op onze, soms lastig te drijven, Swifters. Riff wil graag voor je werken en het goed  doen. Riff is een aanwinst op ons bedrijf.

 

 

 

 

 

Garlic

Border Collie 'Garlic'

In 1994 kregen we de pup Garlic bij ons. Hij was onze eerste border collie. Garlic was gefokt door Hans en Greet Abbink uit Eibergen.

Het bleek al snel dat Garlic een heel sterke, goed drijvende border collie was. Hij heeft ons bij al het werk op de boerderij geholpen. Ieder schaap, ooi of ram, ging voor hem aan de kant. 

Met Garlic heeft Hermien een aantal wedstrijden gelopen. Dat waren meestal oefenwedstrijden bij een trainingscentrum. Daar hebben we verschillende prijzen mee gewonnen. Garlic heeft ook zijn startlicentie gehaald. 

Garlic stond op de reuenlijst van de B.C.C.N. en heeft verschillende dekkingen gedaan.

 

  


Gail

Border collie 'Gail'

Gail kwam bij ons als herplaatsingshond. Ze is gefokt door Serge van der Zweep. Door ziekte konden haar baasjes niet goed meer voor haar zorgen. Gail heeft bij ons twee nesten gehad. Eén in 2003 en één in 2006.

Gail was een rustige, betrouwbare hond. Bij de schapen was Gail een goede werker, met voldoende overwicht voor onze sterke schapen.

 

 

 

 

Glen

Border collie 'Glen'

Uit het nest van Garlic en Gail van 2006 hebben we een pup, een reu aangehouden. Garlic werd al een dagje ouder en wat is er mooier dan een opvolger uit je eigen lijnen aan te houden.

Glen was een heel andere hond dan Garlic. Hij ging tot het uiterste om te doen wat zijn baas van hem vroeg. Hij had misschien iets minder power dan Garlic, maar hij heeft ons nooit teleurgesteld. Hij bleef onder alle omstandigheden rustig. Hij was mijn rechterhand bij al het werk met de dieren.

Glen was een ‘mens’-gerichte hond. Bij de demonstraties eenden drijven was hij in de pauzes uitermate  vriendelijk voor iedereen die aandacht aan hem gaf.

In augustus 2018 is Glen overleden.

De stamboom (N.H.S.B.) van Glen vindt u hier.

 

Brimo (Kelly from Destiny Specials)

Border collie 'Brimo'

In juli 2013 kwam Brimo bij ons. Ook zij is een herplaatsingshond. Haar eigenaar ging emigreren en daarom was hij op zoek naar een nieuw adres voor haar. Brimo viel ons op doordat in haar stamboom ‘Garlic’ voorkwam. Inmiddels hebben we met Brimo twee nesten gefokt, in 2013 en in maart 2015. 

Hoewel Brimo geen ervaring had met schapendrijven, ontpopte ze zich tot een sterke, zeer geconcentreerd werkende  border collie. Inmiddels is Brimo op leeftijd en mag ze genieten van een rustige oude dag.

Op 24 juni 2021 hebben we Brimo laten inslapen.

Brimo’s stamboom (N.H.S.B.) vindt u hier.

 

 

Ginny 

Border collie 'Ginny'Ginny is het teefje dat we hebben aangehouden uit het laatste nest van Glen met  Brimo. Inmiddels helpt Ginny bij al het werk op ons schapenbedrijf. Ze heeft een mooie stijl van werken en kan heel goed 'flanken'. Verder is ze heel snel en enthousiast. Ginny is op haar best met kleinere koppels schapen.